Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Από debate Ναυτεμπορικής περί διαφθοράς...

Μαζεύτηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί μας να μιλήσουν για την καταπολέμηση της διαφθοράς...Μα πως γεννάτε η διαφθορά;... από την διατίμηση της πολιτικής... και την διατίμηση της δημιούργησαν οι πολίτες;... ή οι πολιτικοί, προ- αλλά κυρίως μετά-πολιτευτικά ώστε να διασφαλίσουν θέσεις στο λεωφορείο των 300 και γερή μάσα για ημετέρους και τέκνα.
Άρα μετά λύπης μου ο - με μεγάλες - ελπίδες εκλεγμένος νέος πρωθυπουργός ακολουθεί την αποτυχημένη επικοινωνιακή πολιτική του προυγούμενου.
Αφήστε τις συζητήσεις και νομοθετήστε απλά, σπαρτιατικά, ξεκάθαρα. Άλλωστε οι πολίτες δεν ψήφισαν δημοσιογράφο να διευθύνει συζήτηση αλλά πολιτικό να πάρει την κατάσταση υπό έλεγχο με τη απόλυτη πλειοψηφία και να κριθεί από το αποτέλεσμα.
Καλή η δημοκρατία αλλά με τόσα επικοινωνιακά κόλπα που έχουν πέσει να τελευταία 6 χρόνια μάλλον με απολυταρχικό καθεστώς μοιάζει η δημοκρατία στην Ελλάδα, ..θα τολμήσω να πω ότι το πολιτικό κατεστημένο της 'δημοκρατίας μας' έχει επιβάλει ένα απολυταρχικό καθεστώς χειραγώγησης της κοινής γνώμης με ελλιπέστατο πολιτικό και διαχειριστικό υπόβαθρο που η Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια...'ξαναμπήκε στο γύψο.'
Το μόνο που μας μένει είναι η νέα διακυβέρνηση να ξυπνήσει γρήγορα και να σπάσει αυτό 'γυψο' και με σίγουρα και μεγάλα άλματα να τολμήσει να κάνει και να εφαρμόσει 'πολιτική' χωρίς μικροκομματισμούς και φόβο για πολιτικό κόστος....αλλιώς ας παραιτηθούν...δράση Τώρα!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου